Skiskyting jaktstart - dette er ... Alt jakten

Skiskyting - svært spektakulære sporten, har et betydelig antall fans og fans over hele verden. Men under konkurransen bruker ofte ord som ikke er helt klart for nybegynnere. For eksempel, vet du at det er - Pursuit skiskyting? Og det er mange ord. Vi vil prøve å fullt demontere dette begrepet.

pasyut Biathlon: verdi

Ordet kommer fra det engelske. jakten - "jakten". Egentlig Pursuit Skiskyting - en forfølgelse. Atskilt av avstander som følger:

• 7, 5 km - for jenter;
  • 10 km - for kvinner, gutter, junior;
  • 12, 5 km - for juniorer og menn.

Den har fire standplasser. I de fleste tilfeller, utført av resultatene av sprint (med separat starten av løpet). Imidlertid kan man notere tilfeller der kvalifikasjoner for jakten var fellesstart eller individuelle løp.

Hva er det - Pursuit skiskyting? Utøvere i dette tilfellet bør gå 5 runder:

• For 1, 5 km for jenter.
  • På 2 km fra de unge menn, kvinner og juniorer.
  • På 2, 5 km - juniorer og menn.

Tidligere biatlonskoy Pursuit

Skiskyting jaktstart - dette er ganske ungdommelig utseende konkurranse. For første gang i offisielle internasjonale konkurranser ble han holdt 01.12.1996. Dette skjedde på første runde av verdenscupen 1996-1997 gg. i Lillehammer (Norge).

Deretter Pursuit ble inkludert i VM. Det er bemerkelsesverdig at den første vinneren i faget ble en russisk statsborger Viktor Maygurov. Kvinner premiere triumf feiret skiskytter Magdalena Forsberg fra Sverige. Men debut på jaktstarten i OL var i 2002 i Salt Lake City. Igjen ser vi at vinnerne her ble Ole Einar Berndalen fra Norge og Olga Pyleva av Russland.

Regulering av løpet

Vi har lært at betyr Pursuit skiskyting. La oss se på reglene for denne konkurransen for å ha ham en bedre idé:

• Retten til å delta i jakten på de beste idrettsutøvere har 60 tidligere løp. Hvis en av dem nekter å fortsette konkurransen, tok det beste ut av de gjenværende 60 skiskytterne.
  • Start-utøvere finner sted i den rekkefølgen på noen måte de er registrert i protokollen for å fullføre konkurransen, og resultatene av disse holdt Pursuit.
  • vil således handikap begynne ligger etter vinneren på sprint oppnå finish. Eller halvparten av gapet med den vant første plass på den enkelte rase.
  • Den første og andre skuddet - fra liggende stilling, den tredje og siste - stående.
  • Steder i avfyringsledningen er engasjert i samsvar med ankomsttiden på standplass. Men på samme tid på de første skyting skiskytterne ligger strengt på sine startnummer.
  • En slip er frittgående hvis lengde - 150 meter.
  • De idrettsutøvere som bak leder i hele spekteret av fjerntliggende, fjernes fra deltagelse i konkurransen. Husk at sirkelen er 2, 5 km - juniorer og unge menn, 2 km - de unge menn, kvinner og juniorer, 1 km - jenter.

Unntakene fra regelen

Snakker om begrepet "Pursuit" i skiskyting, vi oppmerksom på at i denne konkurransen ikke er lov til å ha to vinnere. Hvis timingen systemet ikke avgjøre hvem skiskyting kommer til mållinjen før svingen til ordningen med den såkalte foto finish. Bare én gang i løpet av jakten, ble det annonsert to vinnere - på 2003-VM, i Russlands Khanty-Mansiisk. Da en av de tilstedeværende på konkurransen blokkert en photofinishen kameralukker, med det resultat at under innflygingen til slutten av rase to på samme tid for å velge de beste skiskytterne ikke mulig.

Det som er interessant Pursuit?

Vi vet hva det er - Pursuit skiskyting. Men hva det er så interessant for fans av denne sporten? Flere svar:

• Idretts starte rekkefølge lag som ble bestemt under den sprint.
  • rase i seg selv interessant og - for første gang avstand fra vinneren av forrige kamp. Hans oppgave - så langt som mulig å flykte fra forfølgerne, som snakket andre idrettsutøvere.
  • For skiskyting, som viste ingen bedre resultater i sprint, jaktstart - en flott sjanse til å "få enda."
  • Under dette arrangementet en stor rolle å spille skyting, snarere enn en relativt kort avstand rennet.
  • For å overvinne den straffen sirkel i skiskytter tar avgjørende 20-25 sekunder.
  • Pursuit - konkurranse der utøveren kan spille 20, 30 eller 40 stillinger. Derfor, fra en tredjepart et dusin her er realistisk å ta premien, og skiskytter av G-20 kan kreve enda et gull eller sølv.

Andre raser Biathlon

I konklusjonen, la oss vurdere andre varianter biatlonistskih konkurranser.

Individuell rase. Den eldste disiplin i skiskyting - den første konkurransen ble avholdt i 1958. Samtidig er det en av de vanskeligste - utøveren trenger å gå 15-20 km på ski og fortsatt viser nesten 100% nøyaktighet. Penalty - en økning til den totale tiden på ett minutt. Fire skytestillinger - to stående og to utsatt. Mass starte. Young og mest kontakt disiplin. Alle deltakerne starter umiddelbart og konkurrere med hverandre i sanntid. Den mest elite rase - da bare lederne av sammenlagt. Avstand - 12, 5-15 km, 4 brann poeng. Fin - 150-meters sirkel.

Sprint. Den klassiske løp, uten noe som ingen kostnad, ingen konkurranse. Idrettsutøvere gå distansen i sine startnummer - i 4, 5 minutter. Dette er den korteste løp - 7, 5-10 km. To skyte 5 skudd - liggende og stående.

Releet. Lagkonkurranse - gruppe rekruttert på landsbasis. Hver konkurranse involvert en utøver fra hvert land; alle fire skiskyttere. Start - igjen. Avstand - 6-7, 5 km. Samtidig er det å skyte åtte i stedet for 5 ganger, men trenger også å treffe fem mål.

Blandet relé. Karakterisert ved at den involverte to menn og to kvinner.

Her vi sortert ut begrepet "Pursuit" i skiskyting. I tillegg er du nå klar over de viktigste funksjonene og andre typer løp i sporten.